Stressz teszt 
2014-03-09 | 2779 nappal ezelőtt

    

Kérem, jelölje be a skálán, hogy az egyes állításokat mennyire tartja önmagára nézve jellemzőnek. Vagy írja fel egy papírra a válaszait a lenti állításokra 1-től 5-ig, ahol: 1 = egyáltalán nem értek egyet, 2 = nem értek egyet; 3 = jellemző is és nem is; 4 = egyetértek; 5 = teljes mértékben egyetértek.

1. Aggódni szoktam a dolgok miatt.

2. Mindig a legrosszabbra számítok.
3. Sok mindentől tartok.
4. Könnyen váltanak ki belőlem stresszt a dolgok.
5. Felemésztenek a gondok.
6.Nem kell  sok ahhoz, hogy valami zavarni tudjon.
7. Elég gyakran vagyok nyugtalan.
8. Könnyen felzaklatnak a különböző események.
9. A múltbéli eseményeken gyakran elgondolkozok, és rágódok rajtuk.
10. Új helyzetekhez általában nehezen alkalmazkodok.
11. Könnyen zavarba lehet hozni engem.
12. Nyomás alatt nehezen tudom megőrizni a nyugalmam.
13. Nem szeretek irányítani és nagy felelősséget vállalni.
14. Hosszú idő kell, míg átlátom a rendelkezésre álló lehetőségeket.
15. Új társaságban, munkahelyen inkább hagyom, hogy más irányítson.
16. Úgy érzem, képtelen vagyok megbirkózni a dolgokkal.
17. Könnyen pánikba esem.
18. Félek, hogy nem azt fogom tenni, amit kell.
19. Gyakran feszélyezve érzem magam mások társaságában.
20. Könnyen megijedek.
 

Kiértékelés

Adja össze válaszainak pontszámát!

A teszt eredménye 20- 100 pont között mozog.

20- 35 pont

Ön rendkívül sikeresen kezeli a hétköznapi feszültségeket és maximálisan jól alkalmazkodik az Önt érintő helyzetekhez. Az eredménye alapján valószínűsíthető, hogy megfelelő testi és lelki egészségnek örvend. Ahhoz, hogy ez az állapot tartósan fennmaradjon, őrizze meg hatékony stressz kezelő technikáit és esetleg adja tovább a környezetében élőknek is tapasztalatát. Amennyiben megterhelő élethelyzetbe kerül, a korábban alkalmazott ismereteivel, egy kis pihenést és tudatos összpontosítást követően könnyedén megbirkózhat az Ön elé gördülő akadályokkal.

36-50 pont

Az időbeosztása és problémakezelése megfelelő, így kiválóan kezeli a stresszt keltő helyzeteket az életében. Életvezetése hatékony hozzáállást tükröz és folyamatos energia befektetéssel képes a harmónia és egyensúly megteremtésére a saját életében, mely szakmai és magánéleti sikereket eredményez. Az újabb feszültségek esetén eddigi tapasztalatainak felhasználásával és új módszerek elsajátításával tovább növelheti személyes hatékonyságát.

51-75 pont

Önnél a túlzott aktivitás vagy annak hiánya idézhet elő magasabb stressz szintet. Állítsa helyre önbizalmát és önértékelését! Vegye számba pozitív tulajdonságait, és koncentráljon azokra! Fogalmazza meg, hogy min kellene változtatnia ahhoz, hogy nyugodttá és kiegyensúlyozottá váljon az élete. Javasoljuk stressz kezeléssel kapcsolatos módszer elsajátítását, mely az Önt foglalkoztató feszültségeket feloldása által növeli az Ön hatékonyságát és eredményességét.

76-100 pont

Komoly egészségügyi kockázatot jelent a stressz ilyen magas szintje. Érdemes lenne átgondolnia, merre tart az élete. Valószínűleg komoly akadályokkal kell nap, mint nap megküzdenie. Adjon időt magának, álljon meg és mérlegelje, mire van szüksége ahhoz, hogy növelje a nyugalom szintjét a hétköznapokban. Gyűjtse össze pozitív tulajdonságait. Vegye számba azokat a tevékenységeket, melyek az idejét és energiáját felaprózzák, és azokat is, amelyek feltöltődést jelentenek az Ön számára. Ha szeretne sikeresebb lenni, szánjon időt önmagára és kezdjen el változtatni az életvitelén, tervezzen és cselekedjen. Sajátítson el új stressz csökkentő technikákat, és tapasztaljon meg új élményeket.Partnereink:

TEMPO_LABLEC_LOGO Szerezd meg: Google Play


Központi ügyfélszolgálati iroda: 1025 Budapest, Nagybányai út 92. Tel.: 06-1-463-4603
Bankszámlaszám: Budapest Bank 10103379-84456100-01004009 Adószám: 18229343-2-41
TEMPO Egészség- és Önsegélyező Pénztár. Minden jog fenntartva.

Kapcsolat Elfogadóhely-kereső
separatorEGYENLEGLEKÉRDEZÉS separator TOVÁBB A PATIKAPÉNZTÁR OLDALÁRA separator

TEMPO

Egészségpénztár

Egy kis türelmet kérünk, amíg a kívánt tartalom betöltődik...

TEMPO - Az egészségpénztár