Stresszcsökkentés - a munka és magánélet egyensúlyának megerősítése 
2014-03-01 | 2706 nappal ezelőtt

    

A stressz helyzetekkel hatékonyan megküzdőknek kiváló a teherbíró képessége, és általában irigylésre méltó egészségnek örvendenek. A munka és magánélet kiegyensúlyozása komoly kihívást jelenthet a megterhelő és/vagy feszültséggel teli munkát végzők számára.

A koncentrálóképesség és a teljesítmény csökkenése, a hirtelen hangulatváltozások, a fáradtság, a testi panaszok az egyensúly felborulását jelzik. A stressz kezelésért kiált, például, amikor a dolgozók egy megterhelő időszakban hetek óta túlóráznak, beteg kollégáikat helyettesítik, az ebédidőt szakmai megbeszéléssel, ügyintézéssel töltik, vagy amikor a cégen belüli konfliktushelyzetek és sürgető határidők miatt gyomorgörccsel érkeznek a munkahelyükre.

Az ehhez hasonló problémák esetén eredményes megoldást nyújt a stressz csökkentésével kapcsolatos programunk. A képzésen résztvevő munkavállalók nem csak időt spórolhatnak, de növelhetik teljesítményüket is. Szituációs játékok során gyakorolják a különböző munkahelyi konfliktusok kezelésének hatékony módszereit (értő figyelem, igények felvállalása, kimondása), megismerik a hatékony időbeosztás lehetőségeit, valamint a rövid relaxációs technikák alkalmazását, ezzel egy időben a saját hangulatingadozásaik megfelelő kezelését is.

A rohanó életmódból adódó fesztültségekkel szemben elengedhetetlen a stabil védelmi rendszer kialakítása. Így egy egészséges kollégával több dolgozik a cégnél, továbbá kevesebb idő szükséges egy-egy munkafolyamat elvégzésére. A dolgozók részéről nem csupán a negatív hatások kiszűrése és megoldása lesz sikeresebb, hanem a munkahelyen és a magánéletében csökken a konfliktusok száma, könnyebben alakítanak ki bizalmas kapcsolatot.

 A programon tehát olyan készségekkel, életvezetési stratégiákkal bővül a résztvevő munkavállalók tudástára, mellyel növekszik a motiváció, csökken a kifáradás mértéke. Az új ismeretek által a szakemberek eredményesebben képesek a munkahelyi feladatokat teljesíteni, az értékes szakmai és személyes kapcsolatokat megteremteni, és a feszültséget okozó problémákat megoldani.

A program célcsoportja

Feszültséggel teli munkát végző szakemberek, valamint kinevezés előtt álló vezetők. Továbbá minden olyan munkavállaló, akinek fontos az egészsége és a személyes sikeressége.

A program során alkalmazott technikák, módszerek

A viselkedést vizsgáló tesztek és teljesítménynövelést segítő technikák mellett az egyéni stressz tényezők és feszültségkezelés kérdéssorral történő feltérképezése. Rövid relaxációs technikák tanítása. Koncentrációt fejlesztő és helyzet gyakorlatok csoportos és páros formában. Az együttműködést és konfliktuskezelést növelő ismeretek átadása. Valamint az egyéni és csoportos munkahelyi feszültségek felismerését, kezelését, továbbá a problémák kreatív megoldását fejlesztő írásbeli, szerepjátékos, mozgásos gyakorlatok.

A program várható eredménye

  • A koncentrálóképesség és munkavégzési hatékonyság növekedés
  • Lehangoltság, hangulatváltozások kezelése az új ismeretek megtapasztalása által
  • Csökken a döntéshozás nehézsége, illetve a túlterheltség érzése
  • A kifáradás csökkenése miatt várhatóan mérséklődik a hosszú szünetek és a megbetegedések miatt kieső munkaidő
  • A konfliktusok helyett egyenes, hatékony kommunikáció a munkavállalók között
  • Pontosabb információáramlás a kollégák között, ezáltal pedig gyorsabbá és pontosabbá válik a munkafolyamatok elvégzése

Időtartam: 8*60perc

Időpont: megegyezés szerint

Időtartam: 10:00-18:00

Csoportlétszám: 4-15 fő

ALAP ÁR: 30.000 Ft + áfa/fő/nap

Tempo Egészségpénztári ár: 10.000 Ft + áfa/fő/8*60perc

A Jelentkezési lapot letöltheti innen.

Reméljük felkeltettük érdeklődését. Tekintse meg a programokhoz kapcsolódó videónkat is, és jelentkezzen munkaerő-hatékonyságnövelő foglalkozásainkra.

További kérdésével, kérésével keressen minket bizalommal!

Programjainkra való jelentkezés feltétele a jelentkezési lap kitöltése és megküldése a programok@egeszsegpenztar.hu címre, valamint a részvételi díj befizetése a megjelölt határidőig.

A végleges ajánlatot a Tempo Egészségpénztár az Optisoft International Zrt-vel együttműködve, előzetes egyeztetés alapján, a munkáltatói igényeknek megfelelően állítja össze.

Csoportvezető

Nádai Ivett, Pszichológus, Pszichológia tanár
Telefon: (1) 463-4602
Email:  nadai.ivett@egeszsegpenztar.hu 

Jöjjön el hozzánk, hogy új ötletekkel gazdagodva időt és energiát nyerjen!Partnereink:

TEMPO_LABLEC_LOGO Szerezd meg: Google Play


Központi ügyfélszolgálati iroda: 1025 Budapest, Nagybányai út 92. Tel.: 06-1-463-4603
Bankszámlaszám: Budapest Bank 10103379-84456100-01004009 Adószám: 18229343-2-41
TEMPO Egészség- és Önsegélyező Pénztár. Minden jog fenntartva.

Kapcsolat Elfogadóhely-kereső
separatorEGYENLEGLEKÉRDEZÉS separator TOVÁBB A PATIKAPÉNZTÁR OLDALÁRA separator

TEMPO

Egészségpénztár

Egy kis türelmet kérünk, amíg a kívánt tartalom betöltődik...

TEMPO - Az egészségpénztár