Munka –magánélet egyensúly program 
2014-03-01 | 2763 nappal ezelőtt

    

A képzett, értékes munkaerő megtartása, egyénre szabott ösztönző módszerek megtalálása napi szinten foglalkoztatja a vezetőket. A barátságos munkakörnyezet nagy előnyére válhat a cégnek. A jó munkahelyi kapcsolatok pozitívan befolyásolhatják a dolgozók teljesítményét. A cég számára előnyös, amikor a munkatársak között barátság szövődik. Azonban lényeges, hogy a munkavállalók munkaidőn belül szakemberhez méltón, kollégaként viselkedjenek egymással. Akár a kávészünet nyúlik hosszasra, vagy az egész iroda az egyik kolléga magánéletét hallgatja, fontos, hogy különbséget tegyünk a társas és a szakmai közeg között.

 Gyakori hátráltató tényezők a munkavégzéskor a halogatás, a félreértések miatti időrabló megbeszélések, viták, sértődések. Az elbocsátástól való rettegés vagy kilépések a kommunikációs problémák is ismerősek. Az igények, felelősségi körök érett, őszinte tisztázása gyakorlással elsajátítható, megtanulható (szerepjáték, videó felvétel, őszinte kritikus személyek, elfogadó légkör).

Az értő figyelem, a jó együttműködés és szervezettség fontosságáról tudnak a munkavállalók, azonban mégis nehéz végighallgatni a másikat, akit egyébként ki nem állhat az illető. Pedig ez, és az ilyen helyzetek gyakorlása is szükséges ahhoz, hogy a lényeges teendők gyorsan és jó minőségben elkészüljenek, és a munkahelyi és munkaköri problémákra megfelelő megoldások szülessenek.

A kollegiális kapcsolatok rendezése, a nemet mondás megtanulása, felelősségi körök betartása mellett az egészséges és megbízható, munkaerővel igazán jó eredményeket lehet elérni. Sokszor ennek épp az ellenkezője van jelen a szervezetekben: a kollégák és vezetők közötti támadások, konfliktusok, hiába való túlórák, a szétszórtság és teljesítménycsökkenés, az ingerlékenység, melyek mind-mind megoldásért kiáltanak.

A vezetők, a több műszakos munkarendben dolgozó szakemberek és a több területen helytálló családfenntartók komoly egészségügyi kockázatnak vannak kitéve. A feszített munkatempó, a fizikai vagy érzelmi terhelés és a magas elvárásoknak való megfelelés eredménye a dolgozók kifáradása, a félreértésekből adódó viták, hibázások fokozódása, valamint a táppénzes időszakok megnövekedése.

Amennyiben az Önök cége szeretne megoldást találni a fenti nehézségekre, tartósan és hatékonyan szeretné növelni a munkavállalói körében a teljesítőképességet, motivációt és a munkával töltött napok számát, azaz csökkentené a táppénzes időszakot, akkor ajánljuk a munkafolyamatok hatékonyságát növelő praktikus gyakorlatok elsajátítását célzó, képzett szakember által vezetett programunkat. Ha munkatársa egészséges, abból Ön csak profitálhat.

A program célcsoportja

Vezetők, valamint túlterhelt és/ vagy több műszakban dolgozó szakemberek, továbbá minden olyan munkavállaló, akinek fontos a testi, lelki és szellemi egészsége.

A program során alkalmazott technikák, módszerek

A viselkedést vizsgáló személyiség tesztek és teljesítménynövelést segítő technikák alkalmazása. Az egyéni teljesítmény és időbeosztás, stresszkezelés és kommunikációs stílus feltérképezése. Szituációs gyakorlatok csoportos és páros formában. A békés együttműködéshez és konfliktuskezeléshez szükséges ismeretek átadása. Valamint az egyéni feladatok és felelősségi körök határainak felismerését és betartását fejlesztő írásos, szerepjátékos, mozgásos gyakorlatok.

A program várható eredménye

  • Növekszik a munkával töltött idő, ezzel szemben, a táppénzes időszak mértéke mérséklődik
  • Precízebb munkavégzés, önellenőrzés, csökken a hibázások, balesetek száma
  • Konfliktusokkal, kávé és cigarettaszünetekkel töltött idő rövidül
  • Az értő figyelem által hatékonyabbá válik az együttműködés, a kreatív probléma megoldás, és a feladatok megértése, elvégzése
  • Több idő jut az új ötletekre és erősödik a szervezettség
  • Munkahelyi határok, keretek meghúzása, a megállapodások következetes betartása, a szakmai munka minőségének további növekedése
  • Eredményesebb, hatékonyabb megbeszélések és kommunikáció a kollégák és vezetők között – vezetői és új feladatokra több idő és energia jut
  • Határidők pontosabb betartása
  • A terhelhetőség és stresszkezelő képesség mértéke növekszik

Időtartam: 8 *60 perc (1 nap)

Csoportlétszám: 4-15 fő

ALAP ÁR: 30.000 Ft + áfa/fő/nap

Tempo Egészségpénztári tagsággal rendelkező munkáltatók részére: 10.000 Ft + áfa/fő/nap

Időpont: megegyezés szerint

A Jelentkezési lapot letöltheti innen

Programjainkra való jelentkezés feltétele a jelentkezési lap kitöltése és megküldése a programok@egeszsegpenztar.hu címre, valamint a részvételi díj befizetése a megjelölt határidőig.

A végleges ajánlatot a Tempo Egészségpénztár az Optisoft International Zrt-vel együttműködve, előzetes egyeztetés alapján, a munkáltatói igényeknek megfelelően állítja össze.

Csoportvezető

Nádai Ivett, Pszichológus, Pszichológia tanár
Telefon: (1) 463-4602
Email:  nadai.ivett@egeszsegpenztar.hu 

Jöjjön el hozzánk, hogy új ötletekkel gazdagodva időt és energiát nyerjen!Partnereink:

TEMPO_LABLEC_LOGO Szerezd meg: Google Play


Központi ügyfélszolgálati iroda: 1025 Budapest, Nagybányai út 92. Tel.: 06-1-463-4603
Bankszámlaszám: Budapest Bank 10103379-84456100-01004009 Adószám: 18229343-2-41
TEMPO Egészség- és Önsegélyező Pénztár. Minden jog fenntartva.

Kapcsolat Elfogadóhely-kereső
separatorEGYENLEGLEKÉRDEZÉS separator TOVÁBB A PATIKAPÉNZTÁR OLDALÁRA separator

TEMPO

Egészségpénztár

Egy kis türelmet kérünk, amíg a kívánt tartalom betöltődik...

TEMPO - Az egészségpénztár