Konfliktusok kezelése és hatékonyság növelése a munkahelyen 
2014-03-01 | 2706 nappal ezelőtt

    

A munkahelyi motiváció és időmenedzsment egyik sarokpontja a feszültséget okozó kommunikációs helyzetek megfelelő kezelése, és az elakadások sikeres megoldása. A cégeken belül mérhetően pénz, idő és energia spórolható meg az elmérgesedő konfliktusok, a sértődések, az indulatok kezelésének megoldásával. Az információáramlás hiányából fakadó félreértések mielőbbi tisztázása költségkímélő a munkáltató számára. Hiszen amellett, hogy időrabló igen bosszantó is az ilyen konfliktusok elsimítása.

Azonban ismert, hogy a feszült helyzetek esetén az érintetteknél csökken a teljesítmény, növekszik a hibázások mértéke és a táppénzes napok száma. Mindemellett fokozódik az elégedetlenség. Tartós megoldást és önbizalom növekedést csak a cselekvés és a konfrontálódás felvállalása hozhat.

Lendületesebb munkatempó és fokozottabb teljesítmény érhető el a problémamegoldó stratégiák tudatos elsajátítása során. A program célja a résztvevők által felvetett munkahelyi konfliktushelyzetek modellezése, valamint a békés megoldási lehetőségek megtalálása.

A feszült helyzetek megoldásában kamatoztatható készségekkel vértezhetik fel magukat a résztvevők, a tapasztalt szakember által vezetett programon. Az új képességek és ismeretek birtokában a munkavállalók magabiztossága, problémamegoldó és teherbíró képessége, illetve elégedettsége növekszik, valamint mérséklődik a munkaerő vándorlás, fluktuáció, ezzel egy időben pedig a cég piaci hatékonysága is emelkedik.

A program célcsoportja

Azon személyek, vezetők, akik a konfliktuskezelés, együttműködés, kapcsolattartás, személyes tulajdonságok (önismeret), kommunikáció terén praktikus módszereket szeretnének elsajátítani.

Olyan szakemberek részére, akik képzés során alkalmazott ismereteket a munkahelyen, magánéletben hatékonyan szeretnék kamatoztatni.

A program során alkalmazott technikák, módszerek

A viselkedést vizsgáló tesztek mellett az egyéni konfliktuskezelés és probléma megoldás kérdéssorral történő feltérképezése. Helyzetgyakorlatok csoportos és páros formában. Az együttműködést és feszültségkezelést növelő ismeretek. Továbbá az egyéni és csoportos munkahelyi konfliktushelyzetek mozgatórugójának felismerését, eredményes megoldását fejlesztő írásbeli, szerepjátékos, mozgásos feladatok, gyakorlatok.

A program várható eredménye

  • Személyközi és csoportok közötti konfliktusok összefüggéseinek megértése által megvalósul a gyors és problémamentes együttműködés
  • Nehéz munkahelyi helyzetek (harag, agresszió, elutasítás, ellenvetések, visszatérő viták) sikeres kezelése és eredményes megoldása
  • Következetesség és nemet mondás által a munkatempó és a hatékonyság emelkedik
  • A szakmai és egyéni határok egyértelművé válnak, ezáltal fokozódik a szervezettség és a feladatok elvégzésének eredményessége
  • Elsajátítják a munkavállalók a saját igényeik és érdekeik határozott képviseletét (önérvényesítés)
  • Konfliktuskezelési stratégiák felismerése és megfelelő alkalmazása a problémák gyors, minőségi megoldása céljából
  • A szakmai információ átadás pontosságának növelése az együttműködés erősítése céljából
  • Testbeszéd pontos és egyértelmű használata eredményeképpen a félreértések száma csökken
  • A terhelhetőség növekszik a személyes feszültségek megoldásának megtalálása által

Időtartam: 8*60perc

Időpont: megegyezés szerint

Időtartam: 10:00-18:00

Csoportlétszám: 4-15 fő

ALAP ÁR: 30.000 Ft + áfa/fő/ nap

Tempo Egészségpénztári tagsággal rendelkező munkáltatók részére: 10.000 Ft + áfa/fő/8*60perc

A Jelentkezési lapot letöltheti innen

Programjainkra való jelentkezés feltétele a jelentkezési lap kitöltése és megküldése a programok@egeszsegpenztar.hu címre, valamint a részvételi díj befizetése a megjelölt határidőig.

A végleges ajánlatot a Tempo Egészségpénztár az Optisoft International Zrt-vel együttműködve, előzetes egyeztetés alapján, a munkáltatói igényeknek megfelelően állítja össze.

Csoportvezető

Nádai Ivett, Pszichológus, Pszichológia tanár
Telefon: (1) 463-4602
Email:  nadai.ivett@egeszsegpenztar.hu 

Jöjjön el hozzánk, hogy új ötletekkel gazdagodva időt és energiát nyerjen!

 Partnereink:

TEMPO_LABLEC_LOGO Szerezd meg: Google Play


Központi ügyfélszolgálati iroda: 1025 Budapest, Nagybányai út 92. Tel.: 06-1-463-4603
Bankszámlaszám: Budapest Bank 10103379-84456100-01004009 Adószám: 18229343-2-41
TEMPO Egészség- és Önsegélyező Pénztár. Minden jog fenntartva.

Kapcsolat Elfogadóhely-kereső
separatorEGYENLEGLEKÉRDEZÉS separator TOVÁBB A PATIKAPÉNZTÁR OLDALÁRA separator

TEMPO

Egészségpénztár

Egy kis türelmet kérünk, amíg a kívánt tartalom betöltődik...

TEMPO - Az egészségpénztár